На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 р. №622

        Кабінетом Міністрів України, під час засідання Уряду 21 березня п.р., внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 р. №622 “Деякі питання здійснення державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі” (із змінами і доповненнями, внесеними  постановою Кабінету Міністрів України  від 23 серпня 2016 року №559).

       Метою внесення змін до чинної постанови, як зазначено у пояснювальній записці, є встановлення чіткого (на відміну від діючого) механізму прийняття рішення про вибір спеціалізованих організацій.

       Нова редакція, на думку авторів, надає МОЗ можливість встановити чіткий та прозорий механізм прийняття відповідного рішення, що має привести до оптимізації закупівельного процесу.

       Проектом документу, зокрема, уточнено положення, згідно якого рішення про вибір спеціалізованої організації, яка залучається до закупівлі, приймається та затверджується Міністерством охорони здоров’я згідно з критеріями, затвердженими постановою.

       Документом передбачено також, що супровід лікарських засобів по території України здійснюватимуть державні підприємства МОЗ, які мають бути забезпечені необхідними виробничими потужностями згідно встановлених вимог.

       Наразі тест постанови не оприлюднений, та доопрацьовується згідно регламентних вимог.

       Принагідно повідомляємо, що Асоціацією неодноразово висловлювалися  пропозиції до постанови Уряду від 22 липня 2015 р. №622, стосовно необхідності забезпечення рівних для вітчизняних та іноземних виробників умов для участі у закупівлях.

       Ураховуючи, що на виконання постанови Уряду прийматимуться  підзаконні акти, Асоціація здійснюватиме моніторинг проектів та їх опрацювання для надання пропозицій і їх урахування, про що повідомлятиме додатково. 

___________

 
<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio