На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Участь АВЛУ в засіданні Громадської ради при Держлікслужбі

          Асоціація “Виробники ліків України”, повідомляє, що  23 січня п.р. відбулося засідання Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, в якому взяв участь представник Асоціації. 

          Учасники засідання розглянули питання Порядку денного:

          1. Зустріч з головою Держлікслужби Гудзь Н.Я.

          2. Звіт про роботу Громадської ради за 2017 рік.

          3. Різне.

           Перед початком засідання Громадської ради виступив представник Держлікслужби, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Савченко Михайло Іванович  з інформацією про результати оцінки корупційних ризиків у діяльності Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками за 2017 рік, який довів до відома учасників Звіт про виконання “Плану заходів щодо запобігання та виявлення корупції в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в 2017 році”, а також  План заходів щодо запобігання та виявлення корупції в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в 2018 році.

         З питання першого порядку денного голова Держлікслужби Гудзь Н.Я. повідомила, що одержала листа із питаннями представників ринку, які входять до складу Громадської ради, але відповіді на них підготувала в узагальненій формі, що відображена у презентації.

           У своїй доповіді голова Держлікслужби окреслила основні питання, якими опікується орган влади, проблеми та перспективи розвитку фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я, а також відповіла на додаткові питання учасників наради.

З питання другого порядку денного поінформувала Тетяна Котляр, голова Громадської ради. Зокрема, учасникам повідомлено про активність дій громадської ради, схвалені рішення та результати роботи, які відображені у Звіті про роботу громадської ради за 2017 рік, що був затверджений учасниками.

           У рамках розгляду третього питання, учасники обговорили необхідність затвердження Плану роботи Громадської ради на 2018 рік (взяли за основу проект).

Представником Держлікслужби (Холоденко М.М.), який входить до складу Громадської ради, було повідомлено про підготовку змін до постанови Кабінету Міністрів України, якою регламентовано діяльність громадських рад. Зокрема, проектом встановлюються жорсткіші умови для набуття членства у громадській раді, та додаткові критерії для її потенційних членів.

         Документ підготовлено Мін’юстом на основі Керівних принципів щодо громадської участі у процесі прийняття політичних рішень, прийнятих Комітетом міністрів 27 вересня 2017 року на 1295-му засіданні заступників міністрів (переклад здійснено в рамках впровадження проекту Ради Європи “Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні”), з метою  вдосконалення норм Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада   2010 року № 996.

           Насамкінець, члени Громадської ради погодилися оперативно вирішувати питання, які виникають, та погоджувати проекти звернень, які готуватимуться на виконання рішень ради, в електронному режимі.

           Наступне засідання Громадської ради заплановане на 20 березня 2018 року

          

           Для оперативного і фахового опрацювання  питань, що розглядалися,  членам Громадської ради було надано інформаційні матеріали:

           План заходів щодо запобігання та виявлення корупції в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в 2018 році”.

           Питання до  голови Держлікслужби Гудзь Н.Я.

           Презентація  голови Держлікслужби Гудзь Н.Я.

           Звіт Громадської ради за 2017 рік.

           Керівні принципи щодо громадської участі у процесі прийняття політичних рішень.

           Повідомлення Мін’юсту про проект постанови.

           Порівняльна таблиця до проекту постанови КМУ щодо діяльності Громадських рад.

 

___________

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio