На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про ПДВ на ліки

 Верховною Радою України було прийнято за основу та у цілому Закон України “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” (відповідний законопроект було внесено Кабінетом Міністрів України та зареєстровано за реєстр.№4576), яким унесено низку змін до Податкового кодексу України.

АВЛУ повідомляла підприємства-члени Асоціації, що остаточна редакція закону з усіма змінами, які були внесені під час голосування проекту, стане відомою після офіційного оприлюднення закону.

Наразі, за результатами аналізу тексту оприлюдненого Закону, виявилося, що оприлюднена редакція відрізняється від редакції, яка була зареєстрована на офіційному сайті парламенту.

У редакції законопроекту, розміщеній на сайті парламенту, передбачалося запровадити оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7% операцій з першого постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення (перший імпорт та перше постачання вітчизняним виробником).

В остаточній редакції Закону №1166-VII, оприлюдненій 31 березня п.р. у газеті “Голос України” (№60-61), посилання на “перше постачання” лікарських засобів відсутнє.

 

Оприлюднена редакція Закону містить наступну норму:

10. У пункті 193.1 статті 193:

у підпункті “а” цифри “17” замінити цифрами “20”;

доповнити підпунктом “в” такого змісту:

в) 7 відсотків по операціях з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також з постачання виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України”.

 

Таким чином, з моменту набуття чинності Законом №1166-VII, оподатковуватимуться податком на додану вартість за ставкою 7 % усі, без винятку, операції, які здійснюються із лікарськими засобами, внесеними до Державного реєстру лікарських засобів, а також з виробами медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України (як імпортними , так і вітчизняними).

 

Тобто, закон №1166-VII не передбачає звільнення від оподаткування ПДВ жодних операцій з лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

 

Закон набув чинності у день, наступний за днем оприлюднення,

а саме - 1 квітня п.р.

 

Законом внесено зміни до низки законів України, а також визначено терміни набуття чинності окремими положеннями закону.

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio