На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Набула чинність постанова КМУ про препарати інсуліну

25 березня п.р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 р. №73 “Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну” (про проходження проекту відповідної постанови Асоціація інформувала листами від 4 березня п.р. № 89 та від 03.03.2014р. № 87).

 

Постановою Уряду передбачено погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я стосовно реалізації з 1 грудня 2014 р. пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну (далі - пілотний проект) шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі препарати на основі порівняльних (референтних) цін.

Відповідно до постанови, дія пілотного проекту поширюється на препарати інсуліну, зареєстровані в Україні і внесені до Державного реєстру лікарських засобів.

Актом передбачено, що з 1 січня 2015 р. обіг препаратів інсуліну, зокрема їх закупівля за кошти місцевих бюджетів, здійснюється після декларування зміни оптово-відпускної ціни на такі препарати, яка не може перевищувати розрахований та встановлений відповідно до пункту 3 цієї постанови граничний рівень оптово-відпускних цін на них, та внесення її в установленому порядку до реєстру оптово-відпускних цін; граничні постачальницько-збутові та граничні торговельні (роздрібні) надбавки на препарати інсуліну встановлюються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. №955 “Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення”.

Витрати, пов’язані з відпуском препаратів інсуліну, здійснюються за рахунок цільових видатків місцевих бюджетів на безоплатне забезпечення такими препаратами осіб, хворих на діабет.

Міністерству охорони здоров'я доручено:

за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Антимонопольним комітетом до 1 грудня 2014 р. затвердити:

порядок розрахунку граничного рівня оптово-відпускних цін на препарати інсуліну на основі порівняльних (референтних) цін на такі препарати, що встановлені у Республіці Болгарія, Республіці Молдова, Республіці Польща, Словацькій Республіці та Чеській Республіці (у разі коли відповідний препарат не представлений на ринку в таких державах, порівняльна (референтна) ціна формується з урахуванням цін на такі препарати, що встановлені в Латвійській Республіці, Угорщині і Республіці Сербія), та задекларованих змін оптово-відпускних цін, які склалися в Україні, з урахуванням кожної назви препарату, форми його випуску, упаковки та сили дії;

положення про реєстр граничних рівнів оптово-відпускних цін на препарати інсуліну та порядок внесення до нього змін;

Крім того, Міністерству охорони здоров’я доручено установити та оприлюднити до 1 січня 2015 р. реєстр граничних рівнів оптово-відпускних цін на препарати інсуліну, а також подати до 1 грудня 2014 р. на розгляд Кабінету Міністрів України проект акта щодо запровадження з 1 січня 2015 р. відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Постановою визнано такими, що втратили чинність:

постанову Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 р. №732 "Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну";

постанову Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 р. №952 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 р. №732" .

 

Асоціація здійснює моніторинг питання та, у разі наявності будь-яких змін до постанови, а також у разі прийняття актів на виконання зазначеної постанови, інформуватиме про це членів АВЛУ.

__________

 

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio