На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про затвердження Порядку надання Кабінетом Міністрів України дозволу на використання запатентованого винаходу, що стосується лікарського засобу

            Асоціація листами  від 27 лютого №93, від 7 березня №105 повідомляла членів АВЛУ про участь в опрацюванні підготовленого Міністерством охорони здоров’я проекту постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку надання Кабінетом Міністрів України дозволу на використання запатентованого винаходу, що стосується лікарського засобу”.

            Наразі, 25 травня п.р. на сайті МОЗ оприлюднена інформація про те, що у Міністерстві охорони здоров’я під головуванням заступника міністра-керівника апарату Романа Богачева відбулася міжнародна зустріч, метою якої стало обговорення проекту постанови КМУ «Про затвердження Порядку надання Кабінетом Міністрів України дозволу на використання запатентованого винаходу, що стосується лікарського засобу», у якій взяли участь, зокрема, представники Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні та Американської торговельної палати в Україні.

            Відповідно до оприлюдненої інформації, враховуючи складність нормативно-правового акту, МОЗ України проводить низку зустрічей і нарад з усіма зацікавленими сторонами. Так, Проект було розглянуто на засіданні робочої групи з питань покращення захисту прав інтелектуальної власності в Україні в рамках Підкомітету №1 «Торгівля та інвестиції» Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС. За результатами зустрічі МОЗ України поінформувало про свою позицію подальшого опрацювання спірних питань та узгодження пропозицій по доопрацюванню документу враховуючи світовий досвід використання механізмів примусового ліцензування.

            На сьогодні проект Постанови проходить погодження у зацікавлених міністерствах та відомствах.

 Асоціацією надано до МОЗ пропозиції до проекту Постанови (лист АВЛУ від                   19 березня п.р. №120 ), оприлюдненого у березні п.р.

 

            Водночас, Асоціація, беручи до уваги важливість змістового наповнення проекту регуляторного акта, його можливий вплив на діяльність підприємств за умови його  прийняття та набуття чинності, здійснюватиме моніторинг стану розгляду питання, та, у разі оприлюднення зміненої розробником редакції проекту, повідомить про це членів АВЛУ для підготовки, узагальнення та надання розробнику пропозицій.

             

 

  

     З використанням інформації, оприлюдненої  на сайті МОЗ України http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20130525_b.html

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio