На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про Міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо удосконалення механізму регулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення

 

На засіданні Кабінету Міністрів України 16 січня 2013 року (пункт 7 Порядку денного) було розглянуто інформацію Міністра охорони здоров’я України Богатирьової Р.В. “Про причини зростання цін на лікарські засоби, зокрема вітчизняні жарознижуючі та знеболюючі, та заходи, які вживаються для стабілізації ситуації на фармацевтичному ринку (на виконання рішення Кабінету Міністрів від 9 січня 2013 р., протокол № 2)”.

За результатами розгляду інформації доручено МОЗ разом з Мінекономрозвитку, Мінфіном, Держлікслужбою, Держцінінспекцією та за участю представників вітчизняних виробників лікарських засобів, дистриб’юторів імпортних препаратів утворити у триденний строк Міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо удосконалення механізму регулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Про результати було доручено поінформувати до 21 січня 2013 року Кабінет Міністрів.

На виконання підпункту 2 пункту 7 витягу з протоколу №4 засідання Кабінету Міністрів України від 16 січня 2013 року Міністерством охорони здоров’я України підготовлено проект наказу “Про утворення Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення механізму регулювання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення”, яким, зокрема, запропоновано затвердити склад Міжвідомчої комісії.

До складу Міжвідомчої робочої групи запропоновано включити представників вітчизняних виробників лікарських засобів, дистриб’юторів імпортних препаратів, органів влади, інститутів громадянського суспільства, зокрема, Президента Асоціації Багрія П.І., Генерального директора ПАТ “Фармак” Жебровську Ф.І., Генерального директора ПАТ НВЦ “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод” Безпалько Л.В.

Серед питань, які будуть розглянуті найближчим часом на засіданні Міжвідомчої робочої групи – проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р.№955”.

Проектом, зокрема, пропонується встановити регулювання на лікарські засоби, закупівельна ціна яких становить до 5 грн. включно – на рівні 45 % (торговельна (роздрібна) надбавка до закупівельної ціни); більше 5 до 12 грн. включно – 35%, більше 12 до 100 грн. включно – 25%.

По діяльність Міжвідомчої робочої групи та участь у ній представника Асоціації, будемо інформувати додатково.

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio