На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про нараду в Держлікслужбі України за наслідками вилучення фальсифікованих ліків на Львівщині

 

 Директор Асоціації Алексєєва О.А. взяла участь у нараді представників органів влади, бізнесу та інститутів громадянського суспільства, що відбулася 19 листопада п.р., о 17 год., у приміщенні Державної служби України з лікарських засобів, під головування Першого заступника голови Держлікслужби України І.Б.Демченко, за участі членів Громадської ради при Держлікслужбі України.

Учасникам наради, яка була скликана терміново, була доведена до відома інформація Держлікслужби України щодо вилучення фальсифікованих ліків на Львівщині.

Співробітниками УБЕЗ ГУ МВС України та Державної служби з лікарських засобів у Львівській області після проведення контрольних закупівель в аптеках 08.11.2012 року були вилучені з обігу фальсифіковані та субстандартні лікарські засоби.

На двох безліцензійних складах виявлено близько 200 тисяч одиниць упаковок, 596 найменувань різних препаратів, які перебували у незаконному обігу (близько 3-х тонн). Для 47 найменувань лабораторіями з контролю якості лікарських засобів Держлікслужби України вже були підтверджені ознаки фальсифікації. Робота щодо перевірки інших препаратів триває. Серед фальсифікованих препаратів - таблетовані форми та ін’єкційні форми лікарських засобів.

Виявлено і обладнання для фасування у формі in bulk.

Представники Держлікслужби наголосили, що ними вживатимуться заходи, спрямовані на виявлення фальсифікованих ліків та посилення контролю за якістю лікарських засобів, зокрема:

- масове проведення перевірок суб’єктів господарювання (наприклад, 12.11.2012 року Держлікслужбою України доручено територіальним органам здійснити позапланові перевірки суб’єктів господарювання щодо наявності, шляхів надходження та розповсюдження підозрілих щодо фальсифікації лікарських засобів);

- поміщення у карантин лікарських засобів, щодо якості яких існує підозра;

- подальша реалізація законодавчої ініціативи стосовно вилучення з-під дії Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» відносин, пов'язаних зі здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері контролю якості лікарських засобів.

Список лікарських засобів, щодо яких є розпорядження про тимчасову заборону їх реалізації (торгівлі) та застосування, розміщено на сайті Держлікслужби.

Ураховуючи, що серед виявлених фальсифікованих лікарських засобів значна їх частина містить найменування вітчизняних виробників, Асоціація звернулася до членів АВЛУ з проханням переглянути зазначений список, та, у разі виявлення у списку власного найменування лікарського засобу, звернутися до Держлікслужби та сприяти органу виконавчої влади у виокремленні фальсифікованих лікарських засобів від тих, які були вироблені, відповідно до законодавства, заводом-виробником.

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio