На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Про внесення змін до наказу МОЗ України від 14 травня 2003 року № 210

 

 Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 07.09.2012 №708 “Про внесення змін до наказу МОЗ України від 14 травня 2003 року №210”, яким деякі лікарські засоби було позбавлено статусу без рецептурних, був зареєстрований у Міністерстві юстиції України за №1862/22174 від 06.11.2012.

З-під дії наказу вилучено позиції: “Кодеїн або кодеїну фосфат (у перерахуванні на основу)”; “Декстропропоксифен”; “Псевдоефедрину гідрохлорид”.

Крім того, у позиції “Ефедрину гідрохлорид” вилучено слова “, краплі тощо”; назву позиції “Ерготаміну тартрат” викладено у такій редакції “Ерготамін”.

Таким чином, встановлено рецептурний відпуск на всі комбіновані препарати, до складу яких входять кодеїн, псевдоефедрин, декстропропоксифен.

Принагідно зауважуємо, що Асоціацією “Виробники ліків України” за результатами діяльності у робочій групі у МОЗ, неодноразово надавалися до міністерства пропозиції з порушеного питання, зокрема, щодо недоцільності прийняття відповідного проекту наказу МОЗ (листи АВЛУ за №305 від 04.07.2012, за №348 від 09.08.2012). У зверненнях вказувалося на неминучість настання низки негативних наслідків у разі прийняття наказу, зокрема, на те, що зазначеними регуляторними ініціативами буде обмежено фізичну доступність громадян до необхідних лікарських засобів.

З відповідними пропозиціями до МОЗ звернулися й інші організації, що виступили за зняття проекту з розгляду (зокрема, Всеукраїнська громадська організація “Аптечна професійна асоціація України”, Всеукраїнська рада захисту прав та безпеки пацієнтів), інші члени робочої групи, створеної МОЗ.

Розробником регуляторного акта пропозиції фармацевтичної спільноти не враховано, жодного суттєвого обґрунтування необхідності прийняття акта не надано, акт прийнято.

Наказ може набуде чинності після його публікації в установленому порядку.

 

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio