На сьогодні АВЛУ об'єднує 7 провідних виробників ліків України Додати до обраногоДодати до обраного     Мапа сайтуМапа сайту
Новини Про асоціацію Нормативно-правова база Ліцензійні умови Міжнародні стандарти Публікації Питання/Відповідь Контакти

Члени АВЛУ

Архів новин
RSSНовини

Новини

Підписано Меморандум про співпрацю з вітчизняними виробниками медичних препаратів

 

Раїса Богатирьова від імені Міністерства охорони здоров’я підписала Меморандум про співпрацю з вітчизняними виробниками медичних препаратів

26 квітня п.р. відбулося підписання Меморандуму між Міністерством охорони здоров’я України в особі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової та провідними вітчизняними виробниками лікарських засобів. Українські фармацевти засвідчили підтримку ініціатив Уряду, спрямованих на підвищення рівня життя українських громадян до європейських стандартів. В цьому контексті вони підтримали ухвалену на минулому засіданні Кабінету Міністрів Постанову «Про проведення пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу».

Як засвідчено в документі, українські виробники лікарських засобів взяли на себе зобов’язання на період проведення пілотного проекту забезпечити виробництво якісних лікарських засобів в кількості, необхідній для потреб всіх хворих на гіпертонічну хворобу. Крім того, вони пообіцяли не підвищувати ціни на зазначені лікарські засоби та забезпечити на своїх підприємствах двомісячний запас медпрепаратів, на які розповсюджується реалізація Пілотного проекту.

З свого боку, Міністерство охорони здоров’я зобов’язалося залучати представників вітчизняних фармацевтичних компаній та громадських професійних фармацевтичних об’єднань до участі в підготовці урядових рішень та нормативних актів МОЗ з питань регулювання ринку фармацевтичної продукції, забезпечувати своєчасну реєстрацію медпрепаратів, а також оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Як зауважила Раїса Богатирьова, виступаючи на церемонії підписання Меморандуму, «ми надаємо великого значення цій події, з якої починається шлях до нашої мети – забезпечення високого рівня якості життя українських громадян та збільшення його тривалості». Вона наголосила на тому, що в Україні існує потужна фармацевтична промисловість, яка здатна забезпечити українських громадян доступними якісними ліками, і висловила вдячність керівникам українських підприємств з вироблення медичних препаратів за готовність бути надійними партнерами держави в реалізації її програм та ініціатив, спрямованих на впровадження європейських стандартів встановлення цін на медичні препарати.

Меморандум підписали керівники Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, ТОВ Фармацевтична компанія «Здоров’я», ЗАТ «Фармацевтична компаній «Дарниця», Корпорації «Артеріум», ВАТ «Київський вітамінний завод», ЗАТ Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ВАТ «Фармак», ВАТ «Луганський хіміко-фармацевтичний завод».

Прес-служба МОЗ України 

<< Повернутись
Публікації

Корисні посилання
 


© Copyright, 2024 - АВЛУ
При копіюванні та використанні будь-яких матеріалів з даного сайту, активне посилання на www.avlu.org.ua обов'язкове.
Україна, 01001, Київ,
Костьольна, буд. 7, оф.11.
Контактні телефони : (044) 278-17-02
Designed by Stearling Studio